DESPRE NOI

 

 

Dacă se întâmplă sa fii prin părțile locului, să fii turist, cu ceva afaceri sau simplu trecător, la întretăierea drumurilor DN1 (Sibiu-Cluj) și DN7 (Sibiu-Arad) vei trece prin fața Hotelului Clasic. Poate primul gând este să oprești, și atunci bine vei face, căci bine vei găsi. Asemenea orășelului care îl găzduiește, Hotelul Clasic are aerul unui locușor burghez, dichisit și mereu forfotind de viață.


OBIECTIVE TURISTICE

 

 

Obiective turistice

La doar 17 km de Sebes, se află Alba Iulia, sau Cealaltă Capitală, renumită prin Cetatea Alba Carolina, punctul de atracție al orașului, construită între 1714 si 1738. Considerată o destinație turistică unică,  
Traseul celor Trei Fortificații, rămâne atracția cea mai mare a orașului.

La doar doi pași de noi se află o rezervație naturală unică în țară, denumită popular și ”micul canion al României”. Este vorba de Râpa Roșie, locul ideal pentru iubitorii de aventuri cu parapanta. Râpa s-a format prin eroziunea apei asupra solului, care a provocat, în timp, alunecări de teren masive.
Este singura rezervație de acest gen din Europa, formațiunile sale putând fi comparate cu cele întâlnite în Marele Canion al fluviului Colorado din SUA.

 

Sebeș este un excelent punct de plecare spre Transalpina, șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, cu cel mai inalt punct în Pasul Urdele, la 2145 m.  În fiecare an în luna septembrie pe o porțiune de serpentine a Transalpinei se desfășoară Campionatul Național de Viteză în Coastă.

Nu este de ratat nicio drumeție în munții Șureanu, un loc sălbatic cu păduri nesfârșite unde se poate admira, de altfel, lacul de acumulare Oașa, Iezerul Șureanu sau „lacul fără fund” și gusta, de asemenea, din preparatele tradiționale pregătite chiar la stâna de oi.