La doar 17 km de orasul Sebes,se afla Alba Iulia ,sau Cealalta Capitala, renumita prin Cetatea Alba Carolina, punctul de atractie al orasului, construita intre 1714 si 1738. Considerata o destinatie turistica unica.
Traseul celor Trei Fortificatii, ramane atractia cea mai mare a orasului. O experienta unica sau parca o intoarcere in timp va este oferita de Schimbarea Garzii, moment in care, pentru cateva minute, simti ca traiesti in acea perioada.
Alba Iulia este deasemenea considerata o regiune viticola foarte importanta, incepand din cele mai vechi timpuri, datorita solurilor bogate si a temperaturilor blande precum . Un oras modern dar in acelasi timp un oras care a scris istorie.

La doar doi pasi de noi se afla o rezervatie naturala unica in tara, denumita popular si ”micul canion al Romaniei” .Este vorba de Rapa Rosie,care este cu siguranţa una din frumusetile judetului Alba, un loc despre care se stiu putine lucruri.
Aflata la doar 3 kilometri de Sebes, acesta este locul ideal pentru iubitorii de aventuri cu parapanta. Rapa s-a format prin eroziunea apei asupra solului, care a provocat, in timp, alunecari de teren masive.
Este singura rezervatie de acest gen din Romania, formatiunile sale putand fi comparate cu cele intalnite in Marele Canion al fluviului Colorado din SUA.

TOP